Regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči

Dvanajst prvouvrščenih OŠ EPP iz lokalnega preverjanja je svoje znanje preverilo na 6. regijskem preverjanju OŠ EPP, ki je potekalo 15. 4. 2015 na OŠ Božidarja Jakca v Ljubljani. Med njimi je bila tudi naša ekipa, saj smo si udeležbo zagotovili zaradi odličnega 9. mesta na lokalnem preverjanju v začetku aprila.

Tokrat smo se preverjanja udeležili v popolni sestavi. Poškodbe so bile nekoliko zahtevnejše, saj so zajemale tudi temeljne postopke oživljanja, nenadna obolenja in bolezenska stanja. Člani ekip so se pomerili na treh delovnih mestih, ki so prikazovali nezgode na zaključnem plesu, ter na pisnem delu, kjer so reševali test iz poznavanja zgodovine in organizacije Rdečega križa ter prve pomoči.

Na dveh delovnih mestih sta se nahajala dva imitatorja, na tretjem delovnem mestu pa trije. Imitatorji so lahko imeli več poškodb, OŠ EPP je oskrbela poškodbe z dvema kompletoma prve pomoči za avtomobile. Praktično preverjanje znanja na eni delovni točki je trajalo 10 minut.

Na prvem poligonu so oskrbeli nezavestno osebo z odrgnino desne goleni, poškodovanca z raztrganino na desnem licu in zaprtim zlomom desne ključnice in osebo s poslabšanjem sladkorne bolezni. Na drugem poligonu je bila oseba z zvinom levega kolena in izbitim zobom, drugi poškodovanec pa je bil otrok brez znakov življenja. Na tretjem poligonu je oseba doživela epileptični napad in pri tem utrpela rano na zatilju, drugi poškodovanec pa je imel popolno amputacijo kazalca desne roke in udarnino na čelu.

Med drugim nas je na tekmovanju obiskala tudi televizijska ekipa oddaje Infodrom. Oddaja je bila predvajana v petek, 8. maja ob 18. uri na RTV Slovenija (povezava).

S svojim prikazanim znanjem smo bili zelo zadovoljni, prav tako pa tudi z rezultatom, saj smo med 12-imi ekipami zasedli odlično sedmo mesto. Čestitke vsem tekmovalcem.

DSC02316

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja