Nadaljevanje akcije Siti besed

Komisija za socialne in humanitarne zadeve pri ZPMS bo do 15.9.2015 obravnavala prejete vloge za pomoč pri plačevanju šolskega kosila za otroke iz socialno ogroženih družin.

Komisija bo razpoložljiva sredstva razdelila za štiri mesece (september, oktober, november in december 2015). S 1.1.2016 pa bo začel veljati spremenjen Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

Če menite, da potrebujete pomoč, pošljite  prošnjo za plačilo toplega obroka za vašega otroka na šolo, najkasneje do 7. 9. 2015. Obvezno morate k prošnji priložiti kopijo Odločbe o otroškem dodatku iz katerega je razviden podatek o povprečnem mesečnem dohodku na osebo.

Subvencije bodo dodelili le otrokom, kjer je iz Odločbe o otroškem dodatku razvidno, da je povprečni mesečni dohodek na osebo v družini nad 18% in pod 30 % neto povprečne plače v RS. Subvencija bo pripadala v višini cene kosila in to za prve štiri mesece šolskega leta 2015-2016.

Svetovalna delavka bo vašo prošnjo z odločbo posredovala na Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja