Vabilo na Ulico obrti in 48. MOS

Vsi, ki se že odločate o izbiri poklica  vabljeni  na Ulico obrti in 48. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS), ki bo v Celju od 8. – 13. septembra 2015.

V zadnjem obdobju se kljub velikim možnostim za zaposlitev in nadaljnjo poklicno kariero vse manj otrok odloča za izobraževanje na srednjem poklicnem nivoju. Veliko poklicev na srednji poklicni ravni je deficitarnih, zato je promocija poklicev in predstavitev kariernih možnosti mladim v tem času še toliko bolj pomembna.

Na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju bo Obrtno–podjetniška zbornica Slovenije s svojimi člani in območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami v sodelovanju s Centrom RS za poklicno izobraževanje, kot strateškim partnerjem ter srednjimi poklicnimi in strokovnimi šolami pripravila tako imenovano Ulico obrti, kjer bodo predstavljeni zanimivi obrtni poklici.

Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati lahko videli demonstracijo posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in Centra RS za poklicno izobraževanje ter spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.

 

Poklici, ki bodo predvidoma predstavljeni: avtoserviser, avtokaroserist, oblikovalec kovin – orodjar, inštalater strojnih inštalacij, mizar, izdelovalec oblačil in ustvarjalec modnih oblačil, pek in slaščičar.

 

Prijava na obisk Ulice obrti in dodatne informacije nudi g. Mitja Korunovski na OZS:

 E – pošta: mitja.korunovski@ozs.si

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja