Bliža se tekmovanje računalniške logike – Bober

Tekmovanje Boberček (od 2.-do 5. razreda) in Mali bober (za učence od 6. do 9. razreda) bo potekalo v  tednu od 9. do 13. 11. 2015. Namenjeno je učencem (in dijakom), ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Ker ne zahteva posebnega predznanja, se ga lahko udeležijo vsi učenci. Za Male bobre bo tekmovanje v ponedeljek, 9. 11. 2015 in torek, 10. 11. 2015, sedmo šolsko uro v računalnici. Za Boberčke bo razpored tekmovanj objavljen v petek, glede na število prijav. Primeri nalog in vaje -> NALOGE. Vsi, ki bi želeli pred tekmovanjem nekoliko “povaditi”, ste vabljeni v četrtek, 5. 11. 2015, 5. in 6. šolsko uro v računalnico.

Tekmovanje poteka na dveh ravneh.

Šolsko tekmovanje bo potekalo od 9. do 13. novembra 2015 med 7. in 19. uro v terminih, ki jih določi šola sama. Na njem lahko sodelujejo učenci od 2. razreda osnovne šole naprej in dijaki srednjih šol oz. gimnazij. Učenci od 2. do 5. razreda rešujejo naloge na papir, starejši pa na računalnik prek spletnega tekmovalnega sistema. Najboljši tekmovalci iz vsake šole dobijo bronasta priznanja. Natančni kriteriji so opisani v pravilniku tekmovanja.

Državno tekmovanje bo 16. januarja 2016 v Ljubljani. Na njem bodo sodelovali učenci od šestega razreda naprej. Iz vsakega razreda bo povabljenih 1% najboljših tekmovalcev v državi. Programski svet tekmovanja lahko, skladno s prostorskimi možnostmi, število povabljenih tudi poveča.

Obe tekmovanji trajata 40 minut. Po tem času se tekmovalno okolje samodejno zapre in shrani rezultate tekmovalca.

Dodatne podrobnosti so opredeljene v pravilniku tekmovanja.

 

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja