Turistična pot “Ropotajoča skrivnost” prvič izvedena!

Nekateri učenci OŠ Vodice smo v letošnjem šolskem letu za izbirni predmet izbrali turistično vzgojo. V okviru našega izbirnega predmeta smo sodelovali tudi v projektu Turistične zveze Slovenije – Turizmu pomaga lastna glava. Za zasnovo turistične ideje smo izbrali zanimivost v našem kraju in sicer mlinčke z okolico. To idejo smo raziskovali in razvijali skozi celotno šolsko leto – približno 7 mesecev. V projekt oz. turistično pot smo vključili 10 točk, katere na turistični poti obiskovalci obiščejo in o njih tudi marsikaj zanimivega izvedo.

To so: začetna točka – AVTOBUSNA POSTAJA V BUKOVICI, OBISK REZBARJA KUBLJA, MRAVLJIŠČE, RAK JELŠEVEC, ŽEGNAN STUDENEC, MLINČKI, KRIŽEV POT SLOVENSKEGA NARODA, VRH BUKOVŠKEGA HRIBA Z RAZGLEDOM, CERKEV SV. ŠTEFANA V UTIKU in končna točka -GOSTILNA PR’ ANZEL.

  1. aprila 2017 smo v Mercator centru Šiška imeli na turistični tržnici tudi javno predstavitev projekta. Mimoidočim smo predstavili našo idejo in zanjo osvojili odlično drugo mesto.

Turistično pot smo dejansko izvedli 20. maja 2017. Dobili smo se ob 10. uri na začetni točki (avtobusna postaja v Bukovici). Pridružili so se nam tudi nekateri od naših staršev in naši sošolci. Pot je trajala dobri dve uri. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj ni bilo prevroče, dež pa je počakal, da smo prispeli na cilj.

Po končani poti nas je vse skupaj čakalo še sladko presenečenje v bližnji gostilni Pr Anzel. Postregli so nam okusno sladico, katero so prvič izdelali prav v ta namen in se bo tudi v naprej ohranila na njihovem jedilniku. Imenuje se sladica »Mlinčki«. Ponazarja ropotajoči mlinček sredi gozda. Sestavljajo jo zmrzlina gozdnih sadežev (bukovški gozdovi), vanilijeva krema (voda), vafelj (os mlina) in lešnikov preliv (lopatice mlina).

Na koncu smo bili vsi prijetno utrujeni, vendar zadovoljni z novo in zanimivo izkušnjo, ki nam jo je ponudil sobotni podvig.  Zapisala: Tia Balas

dav

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja