Zimsko – počitniške delavnice

Bližajo se zimske šolske počitnice, zato smo za šolarje, ki ne bodo ves čas preživeli samo na snegu, pripravili tudi nekaj dejavnosti za nakodranje možganov. Za mlajše osnovnošolce smo pripravili Zimske delavnice logike, učence tretje triade pa vabimo na Delavnice elektronike in robotike

ZIMSKE DELAVNICE LOGIKE – LJUBLJANA

za mlajše logike bodo potekale v Ljubljani 22. in  23. februarja, od 9:00 do 16:00. Primerne so za ljubitelje logike stare od 9 do 12 let. Ukvarjali se bodo z izjavno logiko, japonskimi miselnimi igrami, si zapletali jezik z lingvističnimi nalogami, vmes pa ne bo manjkalo zabavnih iger in ugank.
ZIMSKE DELAVNICE ELEKTRONIKE IN ROBOTIKE – LJUBLJANA
Delavnice so namenjene učencem tretje triade osnovne šole, potekale bodo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani 22. in  23. februarja, od 9:00 do 15:00. Na delavnici ELEKTRONIKE bodo na prototipni ploščici zgradili vezje, katerega jedro bo Arduino nano, naučili se bodo vezati osnovne senzorje, tipke, potenciometer, LCD, LEDice in motorčke, napisali programe v okolju Arduino IDE in celotno vezje preskusili. Ravno dovolj, da bodo kasneje lahko doma naredili še kaj več! Na delavnici ROBOTIKE bodo z osnovnimi konstrukcijskimi gradniki, senzorji in motorji sestavili mobilnega robota in ga naučili reševati naloge na poligonu.

ZIMSKE BIOLOŠKE DELAVNICE

so namenjene vsem srednješolcem z zanimanjem za biologijo. Obsegale bodo teoretični del s predavanji ter praktični del, kjer bodo dijaki spoznali osnove sterilnega dela v laboratoriju in izvedli mikrobiološki laboratorijski eksperiment. Delavnice še posebej priporočamo vsem, ki se želijo uvrstiti v ekipo, ki bo na letošnji olimpijadi iz biologije v Teheranu zastopala Slovenijo. Delavnice bodo potekale 23., 24. in 25. februarja v Biološkem središču v Ljubljani.
Prijave na tabore in delavnice sprejemamo izključno prek sistema ZOTKiS.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja