Natečaj “QL modni talent”

Uresniči svoje sanje. Naj postane risanje in ustvarjanje tvoj stalni izziv, da se vsako jutro zbudiš pol kreativnih idej, ki obogatijo tvoj dan. K sodelovanju vabimo učence 9. razredov vseh slovenskih osnovnih šol in dijake vseh slovenskih srednjih šol – PRIJAVNICA in PRAVILNIK.

Natečaj poteka v dveh delih. V spomladanskem delu bodo prispele modne skice razstavljene vsaka v enem izmed 7. centrih QLANDIA (centri Nova Gorica, Kamnik, Krško, Maribor, Ptuj, Kranj, Novo mesto). Na vsaki lokaciji bo izbrana najboljša modna skica po mnenju žirije, ki bo še posebej izpostavljena. V vsakem od sedmih centrov bo tako izbran en »QL MODNI TALENT«.

V jesenskem delu kampanje dobi 7 izbranih mladih QL modnih talentov za nagrado realizacijo njihove ideje: torej izdelavo obleke po skici in predstavitev v okviru jesenskega dogodka, ki bo predvidoma potekal 23.11.2018 v centru QLANDIA Maribor. Obleka bo izdelana po meri avtorja kreacije ali osebe, ki jo ona/on določi, da bo njen/njegov model.

Kako lahko sodelujes?

Prvi korak k uresničitvi tvojih sanj je, da izpolniš priloženo prijavnico in hkrati priložiš modno skico svoje sanjske obleke, ki naj bo vidna s sprednje in zadnje strani. Za izdelavo skic lahko uporabiš katerokoli risarsko ali slikarsko tehniko. Skice naj bodo narisane na formatu A4 ali A3 in v barvah. Digitalnih ilustracij ne bomo upoštevali, saj želimo spodbuditi kreativnost ustvarjanja s klasičnimi tehnikami. Modna skica izraža identiteto posameznika. Pripoveduje o tvoji inspiraciji, nastanku ideje, je lastna likovna govorica tvojih sanj, kreativnega mišljenja ter prenos ideje v likovnost. K modni skici dodaj tudi kratko pisno obrazložitev skice in modela (zakaj si izbral/-a to skico, za kakšen namen so oblačila namenjena ipd.). Želimo ti čim več ustvarjalnega nemira! Tvojo modno skico pričakujemo čim prej. Prijave s skicami zbiramo najkasneje do torka, 20.3.2018 po pošti, na naslov: VULCANO MODELS, Ljubljanska cesta 5, 2311 Hoče.

Žiriji bo predsedovala doc. dr. Sonja Šterman, s Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Mariboru. Med vsemi prispelimi modnimi skicami bo žirija ocenila izvirnost modela, kreativno zasnovo modne skice ter njeno celovitost izvedbe v izbrani tehniki.

Nagrada za zmagovalce

Skupni nagradni sklad je 1.400 eur+ddv (200 eur+ddv/ zmagovalca), ki se nameni za kritje materialnih stroškov, potrebnih za izvedbo kreacije (blago, pripomočki, dodatki ipd.), ki bo sešita na Srednji šoli za oblikovanje Maribor. Vseh sedem (7) zmagovalcev prejme promocijsko predstavitev sebe kot »QL MODNI TALENT« in svoje nagrajene kreacije na dogodku , ki bo predvidoma 23.11.2018 v QLANDIA centru Maribor ter medijsko promocijo. Nagrade za vse udelezence, ki bodo poslali svojo skico Razstava modne skice v enem od centrov QLANDIA, predstavitev na QLANDIA spletni in FB strani. Ostali pogoji in pravila sodelovanja na natecaju Natečaj je objavljen tudi na spletni strani www.qlandia.si, ter na drugih informativnih materialih oz. internih medijih Qlandia, Vulcano models ter morebitnih medijskih sponzorjih.

V natečaju ne smejo sodelovati pravne osebe. Prijavljeni lahko sodeluje samo s prijavo ene skice. Skice ostanejo v lasti QLANDIE. Če se ugotovi zloraba (nekdo odda skico, katere avtor je druga oseba), imamo organizatorji v primeru zlorab ali poskusa zlorab natečaja prijavljenega izključiti iz sodelovanja v natečaju. Prijavljeni soglaša, da lahko organizator prijavljeno skico uporabi za objavo na spletni strani www.qlandia.si, v časopisu QL magazina in družbenih omrežjih Qlandie ter Vulcano models ter ostalih medijih morebitnih medijskih sponzorjev. Ostali pogoji in pravila sodelovanja na natečaju so sestavni del priložene prijavnice ter pravil za sodelovanje.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja