Lokalno preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči

Interesno dejavnost Prva pomoč v letošnjem šolskem letu obiskujejo štirje šestošolci in osem sedmošolcev. Od oktobra dalje se redno srečujemo in spoznavamo različne poškodbe, obolenja in bolezenska stanja.

Svoje znanje so učenci nadgradili tudi s treningom na sedežu območnega združenja Rdečega križa v Ljubljani, kjer so med drugim izvajali temeljne postopke oživljanja in spoznavali delo z defibrilatorjem.

V torek, 27. marca, je na Rdečem križu Slovenije-OZ Ljubljana potekalo lokalno preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči. Preverjanja se je udeležilo 16 osnovnošolskih ekip iz Mestne občine Ljubljana in primestnih občin Medvode, Dobrova – Polhov Gradec, Velike Lašče, Smlednik in Vodice.

Člani ekipe OŠ Vodice so več kot odlično oskrbeli naslednje poškodbe: hudo krvavitev, zvin gležnja, oparino prsnega koša, opeklino dlani, odprt zlom goleni in tujek v dlani.

Šolsko ekipo po pravilih sestavlja 6 članov in dve rezervi. Tekmovanje na lokalnem nivoju je sestavljeno iz teoretičnega testa o prvi pomoči in Rdečem križu, praktični del pa zajema 3 različne poligone s po dvema poškodovancema.

Znanje članov ekipe nas je pripeljalo do odličnega 4. mesta. To je pomenilo, da zgodba s prvo pomočjo za to šolsko leto še ni zaključena. Prvih dvanajst osnovnošolskih ekip prve pomoči (OŠ EPP) iz lokalnega preverjanja bo namreč svoje znanje preverilo na 9. regijskem preverjanju OŠ EPP, ki bo potekalo 11. 4. 2018 na naši šoli.

Čestitke vsem tekmovalcem za odličen dosežek in veliko sreče na regijskem preverjanju.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja