9. Regijsko preverjanje OŠ ekip prve pomoči

Glede na odličen rezultat, 4. mesto na lokalnem preverjanju, se je šolska ekipa uvrstila na 9. regijsko preverjanje OŠ ekip prve pomoči. To je potekalo 11. 4. 2018 na naši šoli -> SLIKE.

Ko so tekmovalci začeli prihajati v Vodice, so se spremljevalci ekip in poškodovanci že pripravljali na vloge, ki so jih čakale tisto popoldne.

Na preverjanje so se uvrstile ekipe naslednjih šol: OŠ Bežigrad, OŠ Božidarja Jakca, OŠ Brezovica pri Ljubljani, OŠ Dobrova, OŠ Jožeta Moškriča, OŠ Medvode, OŠ N.H. Maksa Pečarja, OŠ Nove Fužine, OŠ Simona Jenka Smlednik, OŠ Trnovo, OŠ Vodice in OŠ Vrhovci.

Preverjanje se je pričelo bo 13.45 z otvoritvijo, na kateri je ravnatelj Jure Grilc pozdravil tekmovalce in jim na kratko predstavil kraj in šolo. V nadaljevanju jih je pozdravila sekretarka RK – OZ Ljubljana Ema Verbnik, Nina Zalaznik, strokovna sodelavka na Rdečem križu, pa je tekmovalcem razložila pravila preverjanja. Ob 14. uri se je pričelo preverjanje. Glede na pripravljeno časovnico so učenci v dobrih treh urah izvedli oskrbo poškodovancev na treh deloviščih, odpisali teoretični test s področja delovanja in zgodovine Rdečega križa ter prve pomoči in sodelovali na delavnici.

Poškodbe, ki so jih morali oskrbeti: kemična poškodba očesa, poslabšanje astme, oskrba razpočne rane, zastrupitev z zeleno mušnico, odrgnina, poslabšanje sladkorne bolezni (hipoglikemija) in TPO pri odrasli osebi z uporabo defibrilatorja.

Po koncu tekmovanja je sledila razglasitev najboljših ekip, ki se je je udeležila tudi predsednica RK OZ Ljubljana, Nevenka Lekše.

S prikazanim znanjem in rezultatom smo bili zelo zadovoljni, saj se je ekipa uvrstila na več kot odlično 5. mesto.

V izvedbo in organizacijo je bil vključen velik del zaposlenih na šoli, prav tako pa tudi preko 30 učencev, ki so sodelovali kot tekmovalci, poškodovanci ali spremljevalci ekip.

Tekmovalna zasedba je bila enaka, kot na lokalnem preverjanju: Lena Colnar, Eva Janhar, Jeremija Le Roux, Lara Pipan, Ana Podgoršek, Ema Podgoršek, Heli Šimnovec in Zarja Tepina. V vlogi poškodovancev so bili Domen Aljaž, Klemen Bizant, Anja Djordjević, Jan Jeraj, Andraž Košir, Taja Vrhovnik in David Zupan. Spremljevalci ekip sodelujočih šol pa Andraž Aljaž, Sara Bonča, Klara Burgar Žitnik, Tjaša Cankar, Nina Erce, Ana Erce Zupančič, Nace Humar, Špela Kraner Novak, Špela Rakun, Katja Rudolf, Naja Stankovič Pangerc in Klara Stare.

Čestitke tekmovalcem za odličen dosežek. Hvala vsem sodelujočim sedmošolcem, ki ste odgovorno in zgledno poskrbeli, da so se gostje na naši šoli dobro počutili ter se iz Vodic proti domu vračali z novimi poznanstvi.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja