Dobrodelni tek ali hoja 2018

OŠ Vodice in POŠ Utik pri projektu slovenske Karitas Tek podnebne solidarnosti sodelujeta že peto leto zapored.  Letos smo si v mesecu oktobru in aprilu v podaljšanem bivanju zadali preteči čim več metrov. Naši učenci so vsi skupaj pretekli malo več kot 4019 km. Projekt smo v četrtek, 10.5. 2018 zaključili s 3. DOBRODELNIM TEKOM ali HOJO, s katerim smo zbirali hrano in šolske potrebščine za socialno ogrožene družine v občini Vodice. Zbrali smo 109,62 kg hrane in nekaj zvezkov A4 in A5, barvice,  flomastre, paket lepilo Uho, škarje in svinčnike ->UTRINKI. Iskrena zahvala vsem!

Prireditev se je pričela z uvodnim pozdravom ravnatelja Jureta Grilca. Nato so se predstavile mažoretke, ki so s svojima točkama lepo spodbudile tekače. Vse navzoče je pozdravil tudi gospod župan Franc Aco Šuštar, ki je s spodbudnimi besedami pozdravil dobrodelno dejavnost. Ker pa je bil v tem tednu ravno teden ljubiteljske kulture, smo k mikrofonu povabili tudi akademskega slikarja Petra Gabra, da je predstavil razstavo, ki je hkrati potekala v jedilnici šole.

Nato so sledili osnovni napotki za orientacijski tek, ki ga je v okolici šole pripravil učitelj Frenk Špenko. Vsi sodelujoči (120 tekačev) so že pri  prijavi oddali svoj prispevek, dobili kontrolni listič in zemljevid, s katerim so iskali kontrolne točke. Na njih smo letos iskali manjkajoče črke, katere smo na koncu sestavili v geslo OTROCI ZA OTROKE. Med prireditvijo je v jedilnici šole potekala razstava del tečajnikov JSKD pod vodstvom Petra Gabra ter otrok OPB, ki so risali na temo Lačni in žejni po svetu. Da nihče od navzočih ni čutil lakote in žeje pa so poskrbele članice župnijske Karitas Vodice, ki so napekle ogromno slastnega peciva.

Po končanem teku oz. hoji smo podelili medalje za najbolj pridne tekače po posameznih oddelkih. Tri najboljša dekleta in fantje skupno so prejeli tudi pokale. Letos sta bila najuspešnejša tekača Maruša Pezdirc, ki je med vsemi pretekla največ (81,960m), med dečki pa Žiga Stare (75,141m). Sladke nagrade smo podelili tudi najuspešnejšim oddelkom (1. mesto – OPB 3.b, 4.b, 2.mesto – OPB 1.a, 3. mesto – OPB 1.b). Na podlagi pravilno rešenih gesel in izžrebanega kartona smo podelili tudi 10 simboličnih nagrad.

Za pomoč pri izvedbi teka se iskreno zahvaljujemo Občini Vodice in  g. županu Acu Francu Šuštarju, članicam Karitas, društvu upokojencev Vodice, trgovini Bergant, Lidl industrijski coni Komenda, učiteljici Aniti in mažoretkam, policijski postaji Medvode, akademskemu slikarju Petru Gabru, ravnatelju Juretu Grilcu ter vsemu kolektivu šole.

koordinatorka projekta Joži Nastran Brank

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja