Vabilo na dogodek #pametno mesto 2034

VARNI INTERNET in CODEWEEK 2018  vabita na BREZPLAČNI DOGODEK #pametno mesto 2034, dne 13. oktobra 2018, s pričetkom ob 09.00 uri,  ABC Hub, Letališka 3, Ljubljana. Dogodek je namenjen otrokom od 8-10 leta in 11-13 leta (na dogodek se je potrebno prijaviti).

BREZPLAČNO IZOBRAŽEVALNO DOŽIVETJE za otroke 11-13 let. 

Otroci bodo spoznali kaj internet stvari (IoT) je in zakaj bo v prihodnosti odigral tako pomembno vlogo v življenju posameznika. Svoje možgančke bodo napenjali prek različnih miselnih delavnic, spoznavanja tehnologije 5G, Bluetooth, LiFi, Blockchain, AI (umetne inteligence) in se tako naučili osnovnih konceptov delovanja novodobne tehnologije in interneta prihodnosti.

Seveda pa se ne bomo dotaknili le teorije, temveč tudi prakse, saj bodo udeleženci prek nagrajenega sistema SAM Blocks, ki omogoča programiranje različnih senzorjev prek Bluetooth povezav, sami načrtovali, sestavljali in sprogramirali čisto pravo pametno mesto, mesto, ki bo prilagojeno prebivalcem leta 2034. Več o doživetju na http://bit.ly/2DJEMUj
Delavnica je namenjena otrokom od 11. do 13. leta starosti.
Število mest je omejeno! -> PRIJAVA.

BREZPLAČNO IZOBRAŽEVALNO DOŽIVETJE za otroke  8 do 10 let. 

Otroci bodo na BREZPLAČNEM IZOBRAŽEVALNEM DOŽIVETJU na zabaven način spoznali dvojiški sistem, ki ga računalniki uporabljajo za medsebojno komuniciranje, spoznali bodo pojem algoritmov in ugotovili, da le ti niso pomembni le v računalništvu, temveč tudi v vsakdanjem življenju, ter si izdelali zapestnice s skrivnimi napisi, ki jih lahko preberejo le bistri programerji. Več o doživetju na http://bit.ly/2DKoLNH 

A za dobro poznavanje novodobne tehnologije ni pomemben le tehnični vidik, temveč tudi vsebinski. Otroci bodo prek zabavne kratice TINNG, ki si jo je mogoče hitro zapomniti, spoznali osnovna načela ohranjanja lastne varnosti na spletu ter prek zagotavljanja zasebnosti svojih osebnih podatkov, ki jih na spletu nikoli nikomur ne smejo zaupati.

Več o doživetju na http://bit.ly/2DKoLNH
Delavnica je namenjena otrokom od 8. do 10. leta starosti.
Število mest je omejeno! -> PRIJAVA.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja