Približuje se Teden programiranja

Tako kot vsako leto bomo Teden programiranja izkoristili za poglabljanje znanja na sproščen in zabavnejši način v obliki delanic vključenih v ure pri računalniških predmetih. Za vse, ki bi želeli še več pa se lahko vključijo v delavnice na Fakulteti za elektrotehniko.

Otvoritev Tedna programiranja bomo v Sloveniji obeležili z dogodkom Everyone can code and be creative, ki bo 6. oktobra ob 10. uri na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Dogodek organizirata Code Week Slovenija in FabLab mreža Slovenije, katere soustanoviteljica in koordinatorica je Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Namenjen je osnovno- in srednješolcem, ki se bodo lahko udeležili številnih delavnic, ki bodo istočasno potekale tudi na drugih lokacijah po Sloveniji in na katere se lahko tudi že prijavijo.

V okviru letošnjega Tedna programiranja, ki bo potekal do 21. oktobra, se bodo v tem času zvrstili še številni drugi zanimivi dogodki in delavnice.

Mladi bodo lahko izbirali med številnimi raznolikimi delavnicami. Imeli bodo priložnost spoznati računalniške igrice, ki so jih igrali že njihovi starši ali pa si sprogramirati kar svojo računalniško igrico.

Poleg učenja programiranja si bodo lahko izdelali polnilec za telefon na sončne celice, se bolje seznanili z internetom stvari (IoT), študentom pa je namenjena delavnica, kjer bodo izvedeli več o blockchainu in kriptovalutah. Zagotovo bo vsak našel nekaj zase in se naučil marsikaj novega.

Še malo povezav za poučno zabavo v prostem času:

LEARN CODE  ;  ROBOT KAREL ;  HOUR OF CODE ;  MADE WITH CODE ; GROK LEARNING.

Računalništvo brez računalnika: učne ure, ki osnovne koncepte računalništva predstavijo na zabaven način, brez računalnikov. Idealno za pouk računalništva, pa tudi matematiko, v osnovni šoli.

Naloge za CoderDojo vajence: različne programerske naloge, urejene po zahtevnosti, tudi za mlajše vajence.
Rails Girls Slovenija: priporočena gradiva za učenje programiranja in posnetki predavanj s preteklih delavnic.
Prvi koraki v programiranje: revija Monitor je pripravila predstavitev več razvojnih okolij za nadebudne programerje različnih starosti in interesov.

Za neučakane programerske mačke (Scratch) nekaj tutorialov, kako se kaj naredi:

Risanje likov v Scratcu

Primer izdelave igre v Scratchu

Scratch – izdelajmo plesalca

Risanje v koordinatnem sistemu s Scratchom

SCRATCH-ustvarjanje preproste igrice

Scratch – programiranje in reševanje problema

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

1 Response to Približuje se Teden programiranja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja