Tabori ZPM

Tudi v šolskem letu 2018/2019 ZPM nadaljuje s tabori za nadarjene učence. Tabore bodo pripravili v različnih krajih po Sloveniji in na Hrvaškem, v času jesenskih, zimskih, prvomajskih in poletnih počitnic. Že v času jesenskih počitnic, od 27. do 30. oktobra 2018, pripravljajo tri tematske vsebine.
Tabori so odlična priložnost, da mladi preživijo počitnice na drugačen način. Poleg vsebine tabora, bo poskrbljeno tudi za obilo počitniške zabave (kopanje, ogledi, sprehodi, zabavna druženja in še veliko več). Taborov se lahko udeležijo tudi učenci, ki niso prepoznani kot nadarjeni učeni, a ne morejo uveljavljati subvencije.

KRATKI OPISI TABOROV:

      NOVINARSKI TABOR – je namenjen učencem od 7. do 9. razreda, ki jih zanimajo mediji, kako izgleda časopisna redakcija, ter kakšno je novinarsko življenje. Končni produkt nova številka časopisa ODBIT(O). Tabor je namenjen tistim, ki si želijo veliko zabave, druženja, ustvarjanja in nepozabnih doživetij. Možnost subvencioniranja in organiziran prevoz.

      TABOR LOGIKE NA PROSTEM – je namenjen učencem od 5. do 7. razreda, ki so jim ljubše logične uganke, matematični izzivi in skrivnostne naloge na prostem. Udeleženci bodo spoznali, kako zanimivo se je logično premikati ob obali ali pa da je sudoku prijetneje reševati na ploščicah kot na papirju. Možnost subvencioniranja in organiziran prevoz.

      si GLASBENI TIP – potem je zate tabor SKUPAJ NA 440 Hz – glasbeni tabor, ki ga pripravlja KUD Coda v sodelovanju z ZPM Maribor. Vabljeni vsi mladi, stari med 12 in 16 let, ki imate osnovno glasbeno predznanje in ste vsaj dve leti glasbeno aktivni, saj je cilj izvedbe programa skupaj ustvariti avtorsko pesem. Zato bo mladim glasbenim ustvarjalcem ponujen pester program. Spoznali boste različne glasbene zvrsti, naučili se boste, kako prek improviziranja, skladanja aranžiranja in priprave besedila nastane avtorska pesem. Prijave zbira KUD Coda.

Udeleženci lahko imajo udeležbo na taboru tudi subvencionirano, v skladu z regresno lestvico. Zagotovljen je tudi prevoz (vstopne postaje bodo znane po prijavah, sicer pa v vseh večjih mestih ob avtocesti Maribor – Koper). Več informacij v priponki oz na naši spletni strani.

 Za vse informacije smo  staršem na voljo na ZPM Maribor na tel. št. 02 229-69-15 (Urša Žiger) ali po e-mailu: ursa@zpm-mb.si.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja