Vodiška Kapljica na Malih sivih celicah

Male sive celice – odlična mladinska oddaja, ki na Televiziji Slovenija poteka že tako dolgo, da so v njej sodelovali že starši današnjih osnovnošolcev, je še vedno pri vseh generacijah zelo priljubljena. Naša šola je že pred leti zelo uspešno sodelovala in med drugim osvojila tretje mesto. Po nekajletnem premoru smo se ponovno opogumili in se s kar dvema ekipama prijavili v predizbor tekmovanja.

Tekmovalno ekipo sestavljajo po en sedmošolec, osmošolec in devetošolec. Naši ekipi smo izbrali s pomočjo testa z vprašanji, ki so podobna tistim v oddajah in torej pokrivajo celoten spekter znanja in sposobnosti. Velik odziv in dobri rezultati je pokazal, da ste radovedni, vas zanima svet okoli vas in imate radi znanje, tako da je bilo kar težko izbrati dve ekipi in je marsikdo z dobrim znanjem ostal le rezerva. Ena izmed naših dveh ekip se je odlično odrezala na izbirnem regijskem tekmovanju, ki je potekalo delno preko spleta, delno pa »v živo« na OŠ Toma Brejca v Kamniku ter se tako uvrstila v studijski del tekmovanja. Že uvrstitev na snemanje je ogromen dosežek, saj se je za to potegovalo preko dvesto ekip, na studijski del pa se uvrsti le 32 najboljših trojk.

Konec novembra sem z ekipo naše šole, v katero so se uvrstili Ožbej Stanonik iz 7.a, Daša Pajor iz  8.c in Ajd Hodžar iz 9.b razreda, prvič vstopila v Studio 1, največji studio naše nacionalne televizije, kjer smo spoznali našo konkurenco, ekipo OŠ Davorina Jenka iz Cerkelj na Gorenjskem, voditelja Juša in celotno ekipo oddaje. Obe ekipi sta bili ves čas tekmovanja odlični in dosegli visoko število točk, a na koncu so ob spodbudi navijačev, ki so tekmo spremljali preko video povezave, ter šolske maskote Kapljice naši trije tekmovalci pokazali nekaj več znanja kot nasprotniki (pravilno so odgovorili na prav vsa vprašanja razen enega) ter se za las uvrstili v naslednji krog.

Napeto tekmo si lahko ogledate v soboto, 11. 12. 2021, ob 9:40 na 1. programu RTV Slovenija. Za naše tekmovalce pa lahko ponovno navijate v torek, 11. 1. 2022, v zgodnjih popoldanskih urah, ko se bodo pomerili v osmini finala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja