Petošolci zmagovalci kreativnega natečaja projekta Eko-paket

Učenci 5. A že celo leto aktivno sodelujejo pri projektih Ekošole in si z različnimi dejavnostmi krepijo okoljsko zavest. Tudi letos so sodelovali na kreativnem natečaju projekta Eko-paket, s katerim ozaveščamo o pravilnem ravnanju s kartonsko embalažo za mleko in sokove (KEMS) ter njenim pravilnim ločevanjem. Učenci 5. A so iz različne odpadne embalaže ustvarjali na temo Okolju prijazna vozila sedanjosti in prihodnosti. Med 83 sodelujočimi ustanovami, ki so pripravile več kot 1500 izdelkov v različnih kategorijah, se je naš projekt uvrstil med zmagovalce v skupini – 2. triada -> utrinki nastajanja izdelka ter podelitve.

Razstavljen je na sejmu Altermed v Celju in možen za ogled 20. – 22. maja. Pri izdelku, v katerega končno podobo so vštete številne ure likovne umetnosti,  je s skupnimi močmi sodeloval celotni razred in vsak posameznik je prispeval košček v mozaik k celotni podobi s svojimi zamislimi in z ustvarjalnostjo. Razredničarka in mentorica Teja Vilfan pa je s predstavniki razreda (Brino Kimovec, Pijo Zemljič, Erikom Lovenjakom, Gajo Jurejevčič Vode in Nežo Debevc) v petek, 20. 5. 2022, na svetovni dan čebel, obiskala sejem Altermed v Celju, kjer smo s strani Ekošole prejeli priznanje in nagrado.

Učenka Brina Kimovec je naš projekt utemeljila tako:

Naš eko projekt je narejen na podlagi odgovornosti ljudi za Zemljo. Mislimo, da imamo mi, ljudje, glavno vlogo za rešitev našega planeta. K temu pa pripomore zelena tehnologija. Cel projekt predstavlja zeleno tehnologijo. Naredili smo tudi zračna vozila, ki ne izpuščajo plinov v zrak. Vsa naša postavitev in barve so tudi ekološke in zelo zelene, saj je to že napredek zelene tehnologije. Ljudje se moramo zavedati svoje vloge in je ne smemo izkoriščati, saj je zelo pomembna. Seveda zelena tehnologija ni edini način za ohranjanje Zemlje, obstaja tudi trajnostni razvoj. Bodimo vsi eko osveščeni in uporabljajmo zeleno tehnologijo. Postanimo eko face! Kdo ve, morda boš rešitelj sveta ravno ti.

Čestitke!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja