Mesečni arhiv: maj 2024

Povabilo k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek

Vabimo vas k podpori in sodelovanju v letošnji akciji Pokloni zvezek. Z akcijo želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke.

Vas starše in učence prosimo, da poklonite enega ali več novih, velikih črtanih zvezkov za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Zvezke zbiramo za več kot 13.000 otrok v stiski, ki jim Karitas preko poletja pomaga s šolskimi potrebščinami. Učenci bodo v šoli prejeli razglednico in bodo na zadnjo stran razglednice narisali risbo ali zapisali misel, pozdrav za sovrstnika, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek. Zvezek prinesejo v pisarno šolske svetovalne službe.

Zvezke bomo zbirali do 12. junija 2024. Hvala za vašo pomoč.

Javni poziv za dodelitev nove računalniške opreme v izposojo

Obveščamo starše o javnem pozivu za oddajo vloge za pridobitev prenosnega računalnika v izposojo (do razdelitve razpoložljivih prenosnih računalnikov). Izbranemu vlagatelju se dodeli prenosni računalnik v izposojo za dve (2) leti, obdobje pa se lahko na predlog upravičenca podaljša. V primeru, da je po poteku obdobja izposoje knjigovodska vrednost prenosnega računalnika enaka nič (0), sklad po uradni dolžnosti dodeli upravičencu računalniško opremo v trajno last.

Pogoji za prijavo Na javni poziv se lahko prijavi vlagatelj ali vlagateljica, ki na dan objave javnega poziva izpolnjuje oba pogoja:

Preberi več Javni poziv za dodelitev nove računalniške opreme v izposojo

Področno tekmovanje v atletiki

V četrtek, 23. maja je v Mekinjah pri Kamniku potekalo področno tekmovanje v atletiki. Učenci Medvoške, Kamniške in Domžalske regije so se na tamkajšnjem atletskem stadionu borili za mesta, ki vodijo na državno prvenstvo, le to bo 5. junija potekalo v Slovenski Bistrici. Na tartanu pod Kamniško Savinjskimi Alpami so v okviru svojih zmožnosti odlično nastopili tudi naši športniki. Rezultati.

Preberi več Področno tekmovanje v atletiki

Osmošolki odlično zagovarjali raziskovalno nalogo

Včeraj, 20. 5. 2024, je v Murski Soboti potekalo državno tekmovanje Znanost mladini. Lucija in Lejla, iz 8. a razreda, sta pod mentorstvom ge. Vilme Vrtačnik Merčun naredili raziskovalno nalogo na temo razvoja gledališča v Šinkovem Turnu po 2. svetovni vojni. Odlično sta jo predstavili in usvojili srebrno priznanje, kar ju je umestilo med 6 najboljših raziskovalnih nalog v državi na interdisciplinarnem področju (zgodovina, etnologija). Iskrene čestitke!

Preberi več Osmošolki odlično zagovarjali raziskovalno nalogo

Pohod Planinskega krožka OŠ Vodice na Planino nad Vrhniko

Na zadnji planinski pohod Planinskega krožka OŠ Vodice smo se odpravili v soboto, 11. maja 2024, skupaj s planinci kranjskih osnovnih šol. Izhodišče poti je bila Stara Vrhnika, opravili pa smo približno 400 m vzpona na Planino nad Vrhniko (733 m). Vračali smo se po drugi poti, tako da smo lepo zaokrožili naš pohod.

Preberi več Pohod Planinskega krožka OŠ Vodice na Planino nad Vrhniko

TD Orientacija

Sedmi razredi so imeli v četrtek, 10. 5. 2024, tehniški dan na temo Orientacija. Orientacija je sposobnost gibanja po neznanem terenu. Orientacija zajema geografsko in topografsko orientacijo. Geografska orientacija obsega poznavanje in hitro določanje glavnih smeri neba. Topografska orientacija pa zajema poznavanje smeri neba, določanje stojišča in položaja objektov v okolici ter izbiro smeri za nadaljnjo gibanje. Ob krasnem vremenu jim je odlično šlo. Lepo so se imeli …

Preberi več TD Orientacija