Šolsko tekmovanje v računalniški logiki – Bober 2021/2022

Tekmovanje je namenjeno učencem in dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Poudarek ni na programiranju in poznavanju tehničnih podrobnosti, pač pa na reševanju problemov s tega področja.

Šolsko tekmovanje bo potekalo od 8. do 12. novembra 2021 in od 15. do 19. novembra 2021 med 7. in 19. uro v terminih, ki bodo določeni glede na prijave (učenci bodo o terminu pravočasno obveščeni).

Na njem lahko sodelujejo učenci od 2. razreda osnovne šole naprej. Učenci od 2. do 5. razreda rešujejo naloge na papir, učenci od 6. razreda naprej rešujejo naloge na računalnik prek spletnega tekmovalnega sistema. Najboljši tekmovalci iz vsake šole dobijo bronasta priznanja.

Učence od 2. do 5. razreda lahko prijavite pri razredniku, s pomočjo PRIJAVNICE, prinešene razredniku, mentorju ali poslane na elektronski naslov barbara.kermavner@guest.arnes.si. Učenci od 6. do 9. razreda se prijavijo osebno v računalniški učilnici, zaradi usklajevanja tekmovalnega termina z urnikom posamičnega učenca.

Državno tekmovanje bo 22. januarja 2022 na Fakulteti za računalništvo in elektrotehniko FERI v Mariboru. Na njem bodo sodelovali učenci od šestega razreda naprej. Iz vsakega razreda bo povabljenih 1% najboljših tekmovalcev v državi. Obe tekmovanji trajata 40 minut. Po tem času se tekmovalno okolje samodejno zapre in shrani rezultate tekmovalca.

Dodatne podrobnosti in kriteriji so opredeljene v pravilniku tekmovanja.

Naloge preteklih tekmovanj z rešitvami si lahko ogledate na strani ACM Bober – naloge z rešitvami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja