Uradni rezultati računalniškega tekmovanja Bober

V letošnjem šolskem letu je na šolskem tekmovanju ACM Bober skupaj tekmovalo skoraj 29.000 tekmovalcev, na naši šoli pa se je tekmovanja udeležilo 100 učencev. Bili so zelo uspešni in dosegli 57 bronastih priznanj (31 na razredni stopnji, 14 na predmetni stopnji in 12 v PŠ Utik). Na državno tekmovanje se uvrsti zgornji 1% tekmovalcev 6. do 9. razreda. Letos je to uspelo Anžetu Perku iz 6. razreda, ki nas bo zastopal na državnem tekmovanju v soboto, 13. 1. 2024, v Mariboru na FERI. Anžetu čestitamo in mu želimo uspešno državno tekmovanje.

V vsakem razredu se je na državno tekmovanje uvrstilo več kot 1 % najboljših tekmovalcev iz svojega razreda. Meje za uvrstitev na državno tekmovanje so letos sledeče:

  • 6. razred – 12 točk
  • 7. razred – 13 točk
  • 8. razred – 11 točk
  • 9. razred – 12 točk

Meje za podelitev bronastih priznanj na državni ravni so: v 2. razredu 4 točke, v 3. razredu 5 točk, v 4. razredu 7 točk, v 5. razredu 9 točk, v 6. razredu 7 točk, v 7. razredu 9 točk, v 8. razredu 7 točk in v 9. razredu 8 točk.

Poleg tekmovalcev, ki so dosegli več ali enako kot zgoraj navedeno število točk, dobijo bronasta priznanja tudi vsi tisti, ki so se na šoli uvrstili v zgornjo 1/3 tekmovalcev in hkrati dosegli vsaj polovico možnih točk. Za razlago prilagam tudi knjižico z rešitvami. 

Vsi tekmovalci bodo bronasta priznanja prejeli v začetku naslednjega tedna (oddana bodo razrednikom), tekmovalci od 2.-5. razreda pa bodo prejeli tudi tekmovalne pole. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za pokazano znanje! Se vidimo drugo leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja