Vračamo se v šolo

Spoštovani straši učencev centralne in podružnične šole.                                                             V ponedeljek, 18. 5. 2020, se v šolo vračajo učenci 1. triletja, teden dni kasneje pa še devetošolci. Prepričani smo, da se učenci veselijo prihoda v šolo in ponovnega srečanja z učitelji in sošolci. Učenje na daljavo je potekalo dobro, vendar ne more nadomestiti žive učiteljeve razlage, še manj pa socialnih stikov. Otroke bomo sprejeli tako, kot velevajo priporočila. Upoštevali  bomo navodila in priporočila MIZŠ,  Zavoda za šolstvo RS in vseh higienskih priporočil zdravstvene stroke.  Na šoli smo pripravili Pravila o ravnanju v OŠ Vodice ob ponovnem prihodu učencev v šolo. Prosimo vas, da si jih preberete in se le-teh držite -> PRAVILA OŠ VODICE in PRAVILA PŠ UTIK.

Pouk bo potekal v manjših učnih skupinah do konca šolskega leta. Prehajanje med skupinami  ne bo možno. Zavedamo se, da so bili učenci dva meseca odsotni iz šole in da bi si radi marsikaj povedali, se igrali in družili.  Srečali se bomo lahko na zunanjih površinah, vendar le ob primerni razdalji.

Vse informacije v zvezi s skupinami, učitelji  in načinom dela v naslednjih tednih vam bodo po utečenih kanalih obveščanja posredovali razredniki do konca tega tedna.

Poleg rednega pouka  bo v šoli organizirano jutranje varstvo in podaljšano bivanje.

Tudi šolska kuhinja bo nudila vse obroke: zajtrk, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo. Starši ste že v začetku šolskega leta prijavili svoje otroke na posamezne obroke. Če bo v obdobju po ponovnem odprtju šole prišlo do sprememb, pa le-te posredujte na elektronski naslov prehrana-osvodice@guest.arnes.si.

Organiziran bo tudi šolski prevoz. Vozni red ostaja nespremenjen. Vsi avtobusi so opremljeni po navodilih NIJZ-ja. Vstop in izstop je mogoč le pri drugih vratih, kjer je nameščeno tudi razkužilo za roke. Sedeži, kjer ni možnosti sedeti, so jasno označeni. Starejši učenci, ki imajo že opravljen kolesarski izpit, naj se v šolo, če vremenske razmere dopuščajo, pripeljejo s kolesom.

Učenci  1. triletja domov ne nosijo šolskih potrebščin.  V ponedeljek, 18. 5. 2020, prinesejo vse šolske potrebščine, ki ostanejo v šoli do 24. 6. 2020. Prvi dan učenci prazne torbe odnesejo domov. Učitelji bodo skušali organizirati pouk tako, da ne bo domačih nalog. Za vse navedeno smo se odločili zaradi zmanjšanja možnosti prenosa okužb.

Učiteljice 1. triletja priporočajo, da imajo učenci s seboj naslednje dodatne potrebščine:

  • dodatna oblačila,
  • bidon ali plastenko,
  • majhen nahrbtnik za vsakodnevno rabo.

 

Vse ostale informacije in priporočila si boste lahko prebrali v zgoraj omenjenih pravilih. Za kakršna koli dodatna pojasnila pa se lahko obrnete na razredničarke in razrednike oziroma vodstvo šole.

 

Kot je bilo na začetku omenjeno, se učenci 9. razredov vrnejo v šolo v ponedeljek, 25. 5. 2020. Če se izkaže, da bo navodila in priporočila potrebno dopolniti, bomo dopolnitve objavili na šolski spletni strani v naslednjem tednu. Razredniki pa bodo učencem oziroma njihovim staršem vse pomembne informacije posredovali preko e-pošte.

 

Vsem skupaj želimo uspešno in predvsem zdravo vrnitev v šolske klopi.

 

Vodice, 15. 5. 2020                                                                                       Vodstvo šole

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja